Вітаємо Вас Гість


Muzspilnota

Головна Репортажі | Реєстрація | Вход | RSS

Головна
Про нас
Новини он-лайн
Музичні проекти
Репортажі
Радіо
Відео
Музика
Організації
Фестивалі
Клуби
Медіа
Форум
Друзі

Код банера

Ссылки:
Ссылки:

Контакти гуртів




День народження "Молодого радіо"
23:13
День 14 квітня увійшов в історію української музики принаймні 2 гучними подіями: день народження Молодого радіо (їм виповнилося 4 роки) і презентація диску “8: Хвиля молодої музики”. Уся ця радість супроводжувалась мозковим штурмом за участі музикантів, Молодого радіо і журналістів. Темою обговорення було питання “Як розкрутитися молодим гуртам без грошей і зв’язків ?”

Вступ до розмови пройшов не так гучно, як того хотілося (в прямому розумінні цього слова), з маленькою промовою виступив Володимир Сорока. Говорив він настільки тихо, що я навіть не почула,чим же він займається і що хоче донести до наших світлих голівоньок. 

Погано, що організатори не потурбувалися про мікрофони.

Надали слово Сашкові Ярмолі (гурт Гайдамаки), який дав свій майсер-клас щодо розкрутки: “Перше, що гурт має зробити – програму на 45 хвилин, не 2-3 пісні, вперто працювати, поки не закінчили. По-друге, треба як можна більше грати, грати в Україні, грати закордоном. Тільки одна Україна не створить вам такої бази концертів, на яких ви можете розкрутитися. Я раджу їхати закордон, стартовим майданчиком може стати Польща, вона має велику музичну сцену, українців там вже розуміють і чекають. Першим етапом можуть стати різні Ватри. Якщо ви відіграєте меланку в Києві, меланку у Варшаві, то це вже буде майже концертний тур. На різних фестивалях треба спілкуватися з різними гуртами, у вас буде якесь враження від того спілкування і ви переробите свою музику. Візьмете європейським напрям і зможете грати в європейських клубах. Те, що Гайдамаки відомі закордоном, не значить, що ми колись залишали свою справу в Україні. Якщо хтось, Гайдамаки, або інша агенція запропонує вам роботу там, не відмовляйтеся, якщо це вам здається неадекватним по заробітку. Зрозумійте, що ваш гонорар залежить від того, скільки ви людей зберете в даному місті. Не треба очікувати, що хтось зразу буде платити якісь гонорари. Це все важка робота і цей шлях можна пройти за 2 роки, якщо гурт талановитий і має розумний менеджмент, а може пройти 5-10 років”.

Усі дружно поаплодували Сашкові, подякували за приємну розмову і перейшли до наступного етапу: презентація диску від Молодого радіо. Мову про нього вів організатор всього цього дійства Стас Шумлянський (Молоде радіо). Перше питання отримав від представника ”Аргументів і Фактів”: “Яким чином відбирали музику?”, Стас: ”На підставі досвіду і відчуття формату. Коли ми оголосили конкурс на участь у цьому диску, спочатку було 3-5 гуртів, потім вже під самий кінець 11-12, хтось відсіявся і так сталося, що на ньому опинилися ті, хто опинилися)) Коли ми їх послухали (тих, кого відібрали), склалося таке враження, що хоч вони і різні, але є щось таке спільне, що їх об’єднує. Ми запросили тих, хто ще не видав ще жодного диску. ”

Стас отримав запитання від ммм… навіть не знаю від кого, від хлопця якогось (щось він не дуже розбірливо сказав, яке видання представляє. чому? – додумуйте самі). Питання було доволі провокаційним і звучало так “Чому оформлення диску таке бідне ”, на що Стас відповів гідно: “У нас зараз нема багато часу і коштів, можна почекати, припустимо, 3-5 років і зробити його в супер-поліграфії, а тут ідея була така, що це те, що ми можемо зробити зараз, і ми робимо це зараз. Ми вважаємо, що зараз цього достатньо.”

Зав’язался цікава дискусія, ініціатором якої був той хлопець-не-зрозуміло-звідки, який намагався похизуватися перед усіма нами своїми не надто глибокими знаннями про видання дисків (за його словами, десь на Гарматній їх штампують по 5-6 грн за штуку). На що Мельник І.Я. (директор УкрМюзік) відповів, що “Жодна поліграфія не береться видавати диски накладом менше за 500 штук, і коштує це 600-700 доларів”. Дивний хлопець всеодно відстоював свою мниму правоту. Жах тай годі.

Прослухала диск вдома – гарна штука, начинка справді вражає якістю, тому не дивимося на оформлення, слухаємо і насолоджуємось. Посилання для скачування http://molode.com.ua.

Не можу сказати, що вечір пройшов нудно, але… якось затянуто вийшло. Розмова плавно перейшла в переливання з пустого в порожнє, тобто майже ніякої конкретики не було. Деякі журналісти покинули поле бою завчасно. Тричі за вечір нас порадували своїм співом гурти (ТаРута, Нерозгадані, Катрусин Кінозал), але, певно, треба було лишити виступи до концертів. 6 пісень тривалістю близько 5-6 хвилин дають 40 хвилин часу. Робилися перерви, під час яких нам запропонували каву-чай-печиво, приємно, звісно, ніжки трохи розім’яли, але це знову ж-таки час, якого не завжди і не на все вистачає.

Приємно було побачити дітлахів Їжака (ТаРута). Великий йому за те респект, як-то кажуть прищеплюємо любов до української музики змалку з перших вуст))))

Пе.ес. Приз глядацьких симпатій (принаймні моїх) за цитату дня від Сашка Ярмоли “Якщо геніальність межує з божевіллям – то це супер, якщо ж це божевілля – то вже повний неформат”. Геніальності і креативу всім вам! Найщиріші вітання Молодому радіо, подальших успіхів і творчої наснаги! Так тримати!

Влас.кор. Muzspilnota.org.ua
Лєрка

Переглядів: 2654 | Додав: mediagroup | Рейтинг: 5.0/1 |
Усього коментарів: 4
4 Інокентій Бест  
0
Прочитав це "ПОВИДЛО".
Нагадало дешевий сплітник "Бульвару Гандона".
Так тримати! Ще кілька таких статей і укр. музику вже і шукати серед рус. попси не будуть.
І толку з того засідання?

3 Катерина  
0
А хто писав репортаж?
=Говорив він настільки тихо, що я навіть не почула,чим же він займається і що хоче донести до наших світлих голівоньок. = Хіба це не показує Вашу непрофесійність і непідготовленість до події? Те, що ви "нерозчули" можна було залишити в секреті.
=Стас отримав запитання від ммм… навіть не знаю від кого, від хлопця якогось (щось він не дуже розбірливо сказав, яке видання представляє. чому? – додумуйте самі).=
Щось мені нічого на думку не спадає. Не розумію, чому Ви цитуєте чужі питання, невже не цікавіше задавати власні?
=Не можу сказати, що вечір пройшов нудно, але… якось затянуто вийшло.=
Це ваша особиста думка, читачам не обов"язково знати, знудились Ви чи ні.

Це особистий ЖЖ чи стаття-репортаж? Вибачте, що критикую, просто боляче дивитись на таку неграмотність. А сайт хороший. Запрошуйте професіоналів.


2 mediagroup  
0
Вибачте. Вже виправили.

1 Од Яреми  
0
Народ, хто вас редагує??? Поясніть, пліііз, чому Ярмола перетворився на Ярему, чи це якась метафора, а може порівняння з Яремою Вишневецьким. Той теж за кордоном більше перебував :))) А ось Катрусиного кінозалу ми якось не помітили, МКМ були, ТаРУТА були, Нерозгадані були, а від Кінозалу лише продюсер...

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]